Opći uvjeti poslovanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

 

Internet stranice NEW DIMENSION su vlasništvo tvrtke NEW DIMENSION D.O.O.. Opći uvjeti poslovanja odnose se korisnike. Korisnik (u daljnjem tekstu: korisnik ili kupac) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja NEW DIMENSION. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom svojom kupnjom u web shopu. NEW DIMENSION se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranice, za bilo koje radnje korsnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani a vezana je s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica. Korisnik ima pravo kupovati proizvode na stranicama www.newdimension.hr i www.newdimensionpro.com  i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.

NEW DIMENSION zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranica korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. NEW DIMENSION nastoji da informacije o proizvodima budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. NEW DIMENSION ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija. Odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcionirnje stranica ili njihovih dijelova.

 

NARUČIVANJE

Svaki korisnik može kupovati proizvode iz ponude NEW DIMENSION prikazane na internetskim stranicama www.newdimension.hr i www.newdimensionpro.com  Kupoprodajni ugovor između korisnika i NEW DIMENSION postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje Republike Hrvatske i ostatka EU.

NEW DIMENSION se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, NEW DIMENSION će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, NEW DIMENSION će izvršiti povrat sredstava.

 

CIJENE

Sve navedene cijene za područje RH su izražene u Hrvatskim kunama i izražene su bez PDV-a. Za područje ostatka EU cijene su izražene u Eurima i izražene su bez PDV-a.

Ponuda i cijene za proizvode na akciji vrijede do isteka roka akcije koji je naveden na internet stranici ili do isteka zaliha.

U cijenu proizvoda nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikla.

 

REKLAMACIJE

Svi proizvodi prije predaje dostavnoj službi detaljno se pregledavaju i isporučuju u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati NEW DIMENSION te prijaviti oštećenja telefonski ili e-mailom.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora (povrat), mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

 

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od dana primitka proizvoda. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni i nekorišteni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom dodatnom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen.

 

Rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od:

– dana sklapanja ugovora ili predugovora

– dana kad je potrošač primio primjerak ugovora ili predugovora, ako je primitak uslijedio nakon sklapanja ugovora ili predugovora.

Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme ako je potrošač obavijest o raskidu poslao trgovcu prije isteka roka za jednostrani raskid.

Standardni obrazac za jednostrani raskid ugovora – ovdje skinuti

Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora se šalje na e-mail business@newdimensionpro.com ili poštom na adresu:

New Dimension d.o.o.
Put Duilova 10B
21000 Split

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora Prodavatelj će dostaviti Kupcu, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Svi korisnici troškove povrata robe snose sami.

Nakon što Kupac zatraži povrat kontaktirat će ga osoblje Prodavatelja.

Kako bi povrat bio uvažen vraćena roba mora biti nenošena, neoštećena, ne smije se prati, ne smije biti prljava, ne smiju biti tragovi šminke, parfema i slično. Roba mora biti  u originalnoj ambalaži sa svim etiketama pričvršćenima.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Trgovac nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza  i plaćanja koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio trgovac.

Troškove dostave proizvoda do NEW DIMENSION snosi kupac.

Ako pregledom proizvoda Prodavatelj utvrdi da je vraćena roba u odgovarajućem stanju, vratit će puni iznos koji je Kupac platio na tekući račun ili kreditnu karticu, odnosno na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu, najkasnije u roku od 14 dana od zaprimanja odluke o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca Prodavatelj može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje ili preda robu Prodavatelju odnosno osobi koju Prodavatelj ovlastiti za primanje robe. Kupac mora dostaviti dokaz o istome putem e-maila (poslati potvrdu o povratu robe).

Sve artikle Kupac može vratiti na dolje navedenu adresu nakon odobrenog zahtjeva za povrat.:

New Dimension d.o.o.
Put Duilova 10B
21000 Split

Kupac se obvezuje vratiti robu u roku od dva radna dana od odobrenja zahtjeva.